Груша Бере Боск - один з найпоширеніших сортів. Старовинний сорт, який вивели французькі селекціонери в кінці XVIII століття, свою назву отримав від французького помолога Боска. Дерева високорослі, відрізняються буйним ростом в ранні роки, з пірамідальною, несиметричною кроною. Плодоношення починається на 6-й рік.
Плоди мають темно-зелену, подовжену форму, плоди досить великі, вага груші близько 150-220 грам. Плоди мають тонку шкіру, з жовтувато-коричневим відтінком, при дозріванні стає золотисто-іржава. М'якоть плоду Парижанки - однорідна, масляниста, з білим кольором. Смак солодкий, запашний, дуже соковитий, з відмінним смаком (4,4-4,8 бала). Знімна зрілість Груші Бере Боск припадає на другу декаду вересня, споживча - в листопаді. Груша Бере Боск має середню стійкість до борошнистої роси і парші.
Груша Бере Боск опис:
Терміни дозрівання: середина вересня, споживча через 25-30 днів.
Плід груші: великі, подовжені пляшкової форми.
Час цвітіння: пізній період, вберігає квіти від весняних заморозків.
Ступінь дозрівання: Пізньостиглий.
Висота дорослого дерева: до 4-4,5 м у висоту і 3-3,5 м в діаметрі. Підщепа: айва СА.
Урожайність: середня.
Маса плода: 150-220 грам.
Схема посадки: 3 * 4.
Плодоносить: на 6-7 рік.
Посадка: саджанець слід висаджувати на початку весни до набрякання бруньок або восени після опадання листя.