Смородина Джуніфер - сорт червоної смородини що виведений у Франції. Є новим, елітним сортом раннього терміну дозрівання. Дозріває протягом усього липня.
Кущ висотою від 1 до 1.5 метра, середній, розлогий.
Має високу врожайність і скороплідність. З одного куща можна зібрати 4-8 кг ягід.
Ягода середньої маси 0,6-0,8 г, яскраво-червоного кольору. М'якоть ягід кисло-солодкого десертного смаку, ніжна. Шкірочка блискуча, тонка. Довжина кистей від 5 до 7 см. На 3-4 рік після посадки можна очікувати повноцінний урожай. Але перші плоди можуть бути вже на перший рік після посадки.
Світлолюбний сорт, але переносить і півтінь.
Має дуже хорошу стійкість до захворювань. Висока стійкість до борошнистої роси, іржі та антракнозу.
Основною перевагою, даного сорту смородини, є пізнє цвітіння, що дозволяє уникнути небезпеки пошкодження пізніми заморозками.
Споживають в свіжому вигляді, підходить для варення, пирогів, желе.
Характеристики рослини |
Особливості | Основною перевагою, даного сорту смородини, є пізнє цвітіння, що дозволяє уникнути небезпеки пошкодження пізніми заморозками. |
Сорт рослини | Джуніфер |
Група рослини | Червона |
Тривалість життя | Багаторічні |
Час посадки | Березень;Вересень |
Потреба в сонці | Сонце |
Характеристики плоду |
Терміни дозрівання | Ранньостиглі |
Місяць дозрівання | Травень-Червень |
Розмір/вага плоду | Середньоплідні |