КОНТАКТИ
(096) 128-43-51

Хурма Сосновська саджанець

Хурма Сосновська саджанець

Хурма Сосновська саджанець

  • Модель:Хурма Соснівська
  • Наявність:Є в наявності
  • 200.00 грн.

Новий сорт хурма Сосновська виведений в Україні селекціонером Дерев'янко В.М. Відрізняється підвищеною морозостійкістю, високими товарними якостями плодів. Селекція продуктивна в умовах Каховки врожайність до 80 - 100 кг з одного дерева. Саджанці хурми в семи річному віці виростають до 3.5 - 4 метрів у висоту. Плоди середніх розмірів до 100 гр. Округлої форми, видовжені, жовто-оранжевого забарвлення при повному дозріванні помаранчеві з червоним засмагою. Дозріває з перших чисел жовтня. Насіння в плодах 1-4 шт. До 20% плодів безнасінні. Морозостійкість дорослого дерева до - 30С, перші два роки в центральних і північних регіонах рекомендуємо укриття на зиму.

Кавказька легенда про хурму
розповідає про матір, у якої росли три не красиві дочки. Бідна вдова плакала і журилася, в сторону дочок ніхто навіть не дивився. Як же їх видати заміж? Одного разу, жінці приснився дивний сон, з'явилася до неї молода незвичайної краси дівчина і дала плід хурми, сказавши, що це допоможе її дочкам. Прокинувшись, жінка вийшла на ганок і побачила, що на старому, засохлому дереві хурми висять три стиглих плода. Зрозуміла вдова, що приходив до неї дух дерева. Мати, зірвала їх і поспішила до своїх дочок. Кожен день вона відрізала по шматочку від кожного плоду і давала дівчатам. Сталося диво - її дочки стали гарнішають на очах. Шкіра стала гладкою, як у стиглої хурми, волосся стало блискучим, дівчата стали стрункими, як молоді деревця хурми. Дочки вдало вийшли заміж, а стара мати була щаслива і до самої смерті доглядала за деревцем хурми.

До сих пір в Грузії і Вірменії пам'ятають цю легенду і, знаючи про корисні властивості хурми, завжди дають її дочкам. Вважається, що плоди дарують красу і щастя в сімейному житті.

Плоди хурми зміцнюють імунітет, уповільнюють процеси старіння, покращується травлення, зір стає кращим. У гастрономічній культурі хурма набагато більш універсальна, ніж прийнято вважати. Її можна додавати в салат (з зеленню, авокадо і грушою), робити парфе (на основі ванільного йогурту, малини), скропити лимонним соком, присипати Чилі і подавати з м'яким сиром, а ще - загортати вранці в млинці.

Написати відгук

Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре