Найвідоміший і поширений в світі сорт. Рослина сильно-росла вимагає опору. Цвітіння в пізні терміни - третя декада травня.
Плоди дуже великі, з неоднорідною поверхнею середньою масою від 90 до 125г, овальної форми, злегка сплюснуті з боків, опушені, шкірка коричнева, в стиглому вигляді легко відділяється, не пошкоджуючи м'якоть. Плоди відрізняються тонким смаком, м'якоть світло-зеленого кольору, соковита і ароматна. Дозрівання і збирання врожаю припадає на кінець жовтня. Транспортабельність висока, зберігання в умовах спеціального мікроклімату до 4 місяців.
Вирощують ківі на опорах у вигляді виноградних шпалер, альтанок, арок, розміщують біля стін будинків в притіненому місці.
Рослина досить морозостійка - витримує до -28 ° С. Загрозу молодим паросткам ківі несуть пізні весняні заморозки і холодні вітри.
Користь ківі переоцінити складно. Це джерело вітамінів і корисних речовин. Наприклад, ківі успішно допоможе підвищити гемоглобін, запобігає утворенню каменів в нирках, знижує тиск. До того ж вони допомагають спалюванню жирів, тому незамінні при дієті, а шкіру помітно омолоджують, роблячи її пружною.
Особливо виділяються плоди вмістом вітаміну С, його міститься від 10 до 15 разів більше, ніж у лимоні. Також в них багато вітамінів Е і РР. Допоможе ківі і при загальній підтримці імунітету, тому що є, по суті, природним антиоксидантом.
Плоди |
Терміни дозрівання | Середньостиглі |
Місяць дозрівання | Жовтень |
Розмір/вага плоду | Крупні (крупноплідні) |
Рослина |
Тривалість життя | Багаторічні |
Тип крони | Виткі |
Посадка та догляд |
Потреба в сонці | Тінь |