Сорт квасолі спаржевої Вігма походить з Центральної Африки. В порівнянні з іншими бобовими ця квасоля більш жаростійка. Квасоля надзвичайно смачна і корисна для організму людини. Квасоля Вігма кущова. Вегетаційний період від сходів до стиглості зерна 100-120 днів.
Вігма дуже теплолюбива, тому в умовах прохолодного літа її вирощують в теплицях, плюс потрібні ще більш міцні і габаритні опори, ніж для звичайної кучерявої квасолі. Це надзвичайно врожайний вид спаржевої квасолі, досить примхливий у догляді. Насіння дрібне, овальної форми.
Безперервне плодоношення з липня по жовтень. Приблизна вага насіння - до 1 грама. Багата білком вигна отримала свою назву - «м'ясо бідняка».
Висівають насіння Вігми в добре прогрітий грунт на глибину 4-5 см. Висівають насіння після того, як мине загроза нічних заморозків. Вігма - дієтичний продукт. Цвіте вона вночі фіолетовим кольором, вдень квіти закриваються і набувають жовто-коричневого відтінку.
Боби світлозелені, з червоними плямами, вузькі, довгі (до 1 м).
Термін дозрівання - 55-60 днів.
Характеристика |
Виробник | Україна |
Плоди |
По терміну дозрівання | Ранний |
Розмір плоду | 100 см |