Вишня
Вишня є символом родючості і достатку, особливо шанують це дерево на Сході. Вважається, що ця рослина – оберіг, який приносить удачу. Кажуть, що багаття під вишнею в період її цвітіння збільшує багатство. Тож процес приготування шашликів та інших літніх страв на вогнищі або мангалі варто перенести під це дерево. Це вдале рішення з точки зору приваблення матеріальних благ. За весь “вишневий” сезон рекомендованою дозою з’їденої вишні є 4-5 кілограм. Це оздоровлює організм на весь наступний рік. Закінчення сезону не означає закінчення споживання вишні. Вона не втрачає своїх корисних властивостей при заморожуванні або консервації. Корисні властивості цього фрукта обумовлені наявністю в його хімічному складі органічних кислот (саліцилової, лимонної, янтарної, яблучної), мікроелементів (міді, заліза, калію, кальцію, фосфору, магнію), пектинових, азотистих, барвних, дубильних та мінеральних речовин, ферментів, цукрів, вітамінів А, С і РР і т. д. В кісточках вишні містяться жирні та ефірні олії, кумарин, амігдалін.
Показано с 1 по 9 из 9 (всего 1 страниц)