Груша Парижанка - старовинний сорт, який вивели французькі селекціонери 1968 році. Дерева високорослі з широкопірамідальною кроною. Плодоношення починається на 4-й рік.
Плоди мають грушоподібну, подовжену форму, вага груші близько 190 грам. Плоди мають щільну шкіру, з червоним рум'янцем на шкірці, велика частина плодів має в зеленувато-жовтий відтінок. М'якоть плоду Парижанки - однорідна, масляниста, з білим кольором. Смак солодкий з ледь відчутною кислинкою, ароматний, соковитий. Знімна зрілість Груші Парижанка припадає на другу декаду вересня, споживча - в листопаді і, в залежності від зберігання груші, до лютого. Урожайність висока.
Груша Парижанка опис:
Терміни дозрівання: середина вересня, споживча з листопада до лютого.
Плід груші: подовжено-грушоподібної форми, зеленувато-жовтого кольору з червоним рум'янцем.
Ступінь дозрівання: пізньостиглий.
Висота дорослого дерева: до 5 метрів.
Урожайність: висока, з 10 річного дерева до 80-90 кг.
Маса плода: 160-190 грам
Схема посадки: 3 * 4
Запилювачі: Вільямс, Улюблениця Клаппа, Бере Боск і ін.
Плодоносить: на 4-5 рік (продовжує активно плодоносити 35-40 років),
Не вимагають поливу і опори, середньо-зимостійкі
Грунт: легкий родючий грунт, помірно зволожених, прогрівається.