Яблуня Мутсу – сорт отриманий японськими селекціонерами, назва пішла від назви провінції де він був отриманий. Доросла яблуня досягає висоти 3 - 4 метри, має міцні скелетні гілки, та крону округло пірамідальної форми.
Після великого врожаю дерево може відпочивати 1 раз в 5 - 6 років.
Плоди мають округло конічну форму, великі, масою 150 - 230 гр. При дозріванні набувають насичено жовтий колір, з одностороннім яскравим рум'янцем., М'якоть щільна, з жовтуватим відтінком та медовим смаком. За дегустаційної оцінки яблука оцінюють в 4,6 - 5 балів.
Сорт зимовий. Плоди збирають у вересні - жовтні. Повне дозрівання плодів настає в грудні, при цьому яблука стають ще смачнішими та ароматнішими.
При правильному зберіганні яблука зберігаються до квітня - травня при цьому не втрачають свій вид і смак.
Мають середню зимостійкість. Та помірну стійкість до парші, борошнистої роси і бактеріального опіку.
Плоди |
По терміну дозрівання | Пізностиглі |
Місяць дозрівання | Вересень |
Розмір плоду | Крупні (крупноплідні) |
Смак | Солодкі |
Рослина |
Тривалість життя | Багаторічні |
Тип крони | Пірамідальні |
Висота рослини (см.) | Середньорослі (напівкарликові) |